Opțiune tematică

Tema
2
Aspect casetă
Culoarea fundalului
Meniu lipicios
Trei modalităti pentru instalarea unei sonde de sonar pe o barcă gonflabilă.

Trei modalităti pentru instalarea unei sonde de sonar pe o barcă gonflabilă.

  • 01.05.23

Trei modalităti simple pentru instalarea unei sonde de sonar.

Material video. S-au  utilizat, pentru montaj, doar accesorii Fasten Borika disponibile pe barciaccesorii.ro

-In prima variantă, cu fixarea sondei pe placa motor, s-au utilizat  o bază Fmb si un suport sondă sonar Ft300 sau Ft400 cu prindere prin șuruburi la nivelul plăcii motor. Aceasta metodă estea cea mai Intâlnită si are avantajul de a fi si cea mai economică soluție. Are dezavantajul de de a necesita mai multă atenție si izolarea contra apei a găurilor necesare pentru instalarea bazei Fmb.

- Cea de a doua variantă presupune instalarea sondei de sonar la nivelul tuburilor gonflabile ( montaj lateral ). S-au utilizat o baza Fasten Borika de tipul Fmp224 sau Fmp 225 si un suport sondă sonar Ft400. Montajul acestuia presupune lipirea bazei, cu adeziv, la nivelul tuburilor gonflabile. Intraga operatie durează aprox 15min. Are avantajul, datorită poziționării, de a menține placa motor mai liberă si de a ne scăpa de anumite inteferențe ce pot apărea la nivelul sondei, generate de motor.

- A treia varaiantă de montaj este și cea mia rapidă, timpul necesar instalării sondei nepășind 1min. Am utilizat pentru aceasta o barca de tip menghină Fmk-2 si același suport sondă de sonar Ft400. Este o metodă nedistructivă, nu este necesar nici să găaurim placa motor si nici să lipim vreo bază. Intregul sistem poate fi demontat complet dupa folosire, in 30sec.

Pentru delatii supliemnatare ne puteți contacta pe contact@barciaccesorii.ro sau 0721678608